Kinderfysiotherapie Alphen aan den Rijn

Kinderfysiotherapie Alphen aan den Rijn

Adresgegevens

Saffierstraat 59,
2403 XM
ALPHEN AD RIJN
0172422695

Praktijk voor Kinderfysiotherapie
Binnen de praktijk wordt een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het vak kinderfysiotherapie door kennis en vaardigheden te blijven vergaren en deze kennis en vaardigheden te delen met kinderfysiotherapeuten in opleiding en stagières. Twee van de kinderfysiotherapeuten geven les op de opleiding Kinderfysiotherapie van de Transfergroep Rotterdam.

Wat is kinderfysiotherapie?
Kinderfysiotherapie is een specialisatie van fysiotherapie en is gericht op het motorisch functioneren van kinderen. We kijken naar de normale motorische ontwikkeling en afwijkingen of vertragingen daarvan. Ook bepalen we wat het gevolg is van de motorische beperkingen. Een kind wordt na verwijzing door de huisarts, consultatiebureau arts of specialist bij ons aangemeld. Daarnaast is het sinds 1 januari 2006 ook mogelijk via de “Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie” rechtstreeks contact met de kinderfysiotherapeut op te nemen voor een screening. Bijvoorbeeld wanneer de leerkracht of de ouder/verzorger motorische problemen signaleert.

Het kind wordt eerst onderzocht en daarna eventueel behandeld. De kinderfysiotherapeut heeft na de vierjarige opleiding tot fysiotherapeut een post-HBO-opleiding tot kinderfysiotherapeut gevolgd. Tijdens de opleiding kinderfysiotherapie werkt de fysiotherapeut onder supervisie met kinderen om het vak te leren. Na de 3- jarige opleiding is men geregistreerd kinderfysiotherapeut.

Openingstijden

De openingstijden zijn bij ons helaas onbekend.

Bedrijfsgegevens

Contactpersoon:
Duiser
KVK:
27356299

Write a Review


Jouw bedrijf nog niet compleet?

Of nog niet aanwezig in de bedrijven databank?