Stichting Visie-R ontwikkelt en begeleidt werkervaringsprojecten en arbeidsmatige dagbesteding voor haar deelnemers, bestaande uit vrijwilligers met een rugzakje die bezig zijn met het re-integratieproces. “Dit doen wij op een persoonlijke manier, waarbij we ook de samenwerking zoeken met zorg- en gemeentelijke partners”, vertelt directeur Dick van Wielink. “Door deze aanpak kunnen we voor iedereen een passend en op maat gesneden traject vinden.”

Meer dan schoonmaakwerkzaamheden

De stichting is in 2004 opgestart door ex-gedetineerden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming waar iedereen met een rugzakje terecht kan. Onderdeel van Visie-R is ook Buurten&Zo in De Jozef in Alphen aan den Rijn, dat in februari de deuren opende. “Maar ons concept is veel breder dan wat je daar ziet. Buurten&Zo is de start van de horeca-activiteiten. Daarnaast zijn we ook bezig met opdrachten voor Woonforte, waarbij onze deelnemers wisselwoningen opknappen en helpen bij verhuizingen.”

Maar ook groenopdrachten maken een steeds groter deel uit van het werk van deelnemers. “Dat soort opdrachten komen er steeds meer. Ook het aantal deelnemers neemt toe”, vertelt Van Wielink. Daarom is de ambitie om door de groeien. “We hebben recentelijk een schoonmaakbedrijf overgenomen, wat echt een commerciële zet is geweest. Het doel is namelijk om verschillende diensten met Visie-R Facilities aan te bieden, waaronder schoonmaken, tuinieren en klussen. Onze succesvolle deelnemers moeten de mogelijkheid krijgen om een baan te vinden bij het bedrijf.”

Een uitdagende baan

Om dit van de grond te krijgen zoekt Visie-R Facilities naar een ervaren bedrijfsleider die houdt van een uitdaging. “Er komt een hoop verandering aan en we hebben iemand nodig die leiding kan geven aan deze verandering. Dit moet iemand zijn die het klantenbestand kan opbouwen naar veel bedrijven in de omgeving, zodat er meer opties komen voor doorgroeimogelijkheden. De mogelijkheden zijn groots. Denk aan het uitbreiden van de diensten die Visie-R Facilities kan aanbieden, maar ook het aanbieden van gecombineerde diensten.”

Belangrijk hierbij is dat je als bedrijfsleider wel altijd oog blijft houden voor de visie van het bedrijf. “Het moet niet iemand zijn die een bedrijf kan opzetten, maar ook iemand die oog heeft voor de mensen. Wij staan als bedrijf midden in de samenleving. Je moet mensen mee kunnen nemen en echt begaan zijn met de sociale kant van de functie”, benadrukt Van Wielink. “Bij voorkeur zoeken we een bedrijfsleider die weet wat het is om een bedrijf te runnen, want we verwachten dat iemand dit echt eigen maakt, alsof het jouw eigen bedrijf is. Dat maakt de functie ook zo uitdagend.”

Denk jij dat deze functie op jouw lijf is geschreven? Solliciteren kan hier. Ben jij een ondernemer die werk kan aanbieden voor deze doelgroep? Neem dan contact op met Visie-R Facilities via info@visierfacilities.nl.