Op zondagmiddag 22 maart zal Simon Stelling samen met Aubrey Snell de aftrap geven van een serie zondag matinees in de Adventskerk. Deze serie middagconcerten is nieuw en bovenal zeer toegankelijk voor iedereen die van klassieke muziek houdt. 

Tijdens het concert komen de klanken van de vleugel en de saxofoon bij elkaar in werken van Schubert, Schumann, Saint-Saëns en Debussy. Bijvoorbeeld het bekende stuk “De Zwaan” (Le Cygne) uit Le Carnaval des Animaux van de Franse componist Saint-Saëns staat op het programma.  

“Clair de Lune, wat we ook spelen, is een van de meest bekende stukken van Debussy. Het stuk wordt gebruikt in verschillende films, waaronder Twilight, Seven Years in Tibet, The Birds en The Notebook. De muziek wordt ook gebruikt in een van de duurste reclames die ooit gemaakt is, die van Chanel No. 5. Grote kans dus dat je het stuk weleens gehoord hebt,” zegt Simon Stelling.

Op zondagmiddag 24 mei treedt Simon voor de tweede keer op met alt/mezzo zangeres, Martine Straesser en op zondagmiddag 6 september voor de laatste keer in deze reeks met fluitiste Sannie de Jongh. 

Alle concerten beginnen om 16.00 uur en zullen omstreeks 17:00 uur eindigen. De concerten zijn gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig. Na afloop is er een collecte voor de gemaakte kosten.  

Voor meer informatie over dit concert zie: www.vriendenvandeadventskerk.info/evenementen