Effectief verschil van 11%
Doordat het btw-tarief op theatertickets aangepast wordt van 19% naar 6% kunnen bijna alle tarieven fors dalen. Dit levert een effectief verschil op van bijna 11%. 

Incidenteel kunnen er voorstellingen zijn die niet in verkoopprijs zullen worden verlaagd. Dit kan onder andere door internationale contractuele afspraken of omdat ze reeds onder het 6% btw-tarief vielen.

Megaklus
De aanpassingen doorvoeren in de contract- en kaartverkoopsystemen is een forse klus, mede omdat het allemaal handmatig dient te gebeuren. Castellum verwacht de conversie naar de nieuwe prijzen over twee weken afgerond te hebben. 

Nu kopen levert geen nadeel op
Trouwe bezoekers van Castellum die reeds hun kaarten gekocht hebben, of kopen voordat deze conversie is uitgevoerd, worden niet benadeeld. Het verlaagde btw-tarief geldt voor de voorstellingen die plaatsvinden in het nieuwe theaterseizoen en die gekocht zijn na 24 mei 2012.

Kaarthouders die tegen de huidige tarieven kopen of gekocht hebben worden volledig gecompenseerd en ontvangen van Castellum het verschil retour op de bankrekening zoals die bij het theater bekend is. Castellum verwacht de compensaties eind juli te hebben afgerond.