In 2011 vormde dit toernooi de nationale doorbraak voor Dafne Schippers en ook dit jaar zullen diverse aanstormende talenten zich laten gelden. Daaronder 29 atleten van AAV’36.

In totaal zullen zo’n 1.000 atleten uit het hele land zich met elkaar meten op 70 verschillende onderdelen. Verspreid over het hele weekend verwacht AAV’36 zo’n drieduizend bezoekers te mogen verwelkomen op het net verbouwde terrein. 400 vrijwilligers helpen om het evenement tot een succes te maken.

Afgelopen donderdag heeft de screening van de atleten plaatsgevonden. Een spannend moment voor de ingeschreven atleten, omdat na de screening duidelijk is of je neergezette prestatie voldoende is om mee te mogen doen aan het Nederlands Kampioenschap. AAV heeft het traject 'Samen naar het NKJ' ingezet om zoveel mogelijk van de jeugdige leden mee te laten doen aan de NKJ. Dit heeft een mooi resultaat opgeleverd: AAV heeft 29 deelnemende atleten en twee atleten die reserve zijn en dus nog kans maken op deelname. Ter vergelijking: vorig jaar deden 12 AAV-ers mee aan de NK Junioren en in het jaar 2011, toen de wedstrijd ook op onze baan plaatsvond, waren zeven junioren present.

Klik hier voor een overzicht van de AAV-junioren die zich hebben geplaatst voor de NKJ en die we kunnen dus kunnen aanmoedigen!

Afbeeldingsresultaat voor logo aav 36