waardewenders bv

waardewenders bv

Adresgegevens

Magazijnweg 8,
2404 CE
ALPHEN AD RIJN
0172420565

Openingstijden

maandag:

07:30-17:00

dinsdag:

07:30-17:00

woensdag:

07:30-17:00

donderdag:

07:30-17:00

vrijdag:

07:30-17:00

Koffieprut, gebruikte theezakjes, sinaasappelschillen, de uitgebloeide bloemen op kantoor... waar laat je het? Wordt het bij het groenafval gedaan of verdwijnt het zelfs bij het restafval. In plaats van het te composteren of weg te gooien kan het ook verwerkt worden tot nieuwe grondstof. En dat is wat Waardewenders doet: van organische reststromen nieuwe grondstoffen maken voor eindproducten.

Voordat je zelfs maar een kop koffie drinkt, zijn er al reststromen ontstaan. Bij het branden van de koffiebonen komen er koffievliesjes vrij. De koffievliesjes worden weggegooid of soms als grondverbeteraar gebruikt. Maar het kan ook toegevoegd worden aan papier, waardoor minder nieuwe (hout)vezels nodig zijn.

Ook ná het drinken van een kop koffie blijft er organisch restmateriaal over. Zo hebben we bijvoorbeeld koffieprut getest om papier van te maken. Ook cacaodoppen en rozen-snijafval worden inmiddels met succes gebruikt voor duurzaam papier.

Waardewenders staat achter de circulaire economie en is voor het niet verder uitputten van de aarde, waarderen van reststromen en toepassen in eindproducten. Werk samen met Waardewenders en maak een groene (foot)print! Bijvoorbeeld voor het produceren van je communicatie- of verpakkingsmateriaal.

Dat kan ook op Veezel-papier met bermgras uit ecologisch beheerde bermen, waar de wilde bijen en andere dieren eerst van geprofiteerd hebben. Je maakt zichtbaar verschil, want er zijn geen chemische processen toegepast om het papier te bleken en de bermgrasvezels zijn subtiel aanwezig.

Lid van:

VOA

Bedrijfsgegevens

Directeur:
Herrejan Veenema
Contactpersoon:
Herrejan Veenema & Jaap Romijn
Contact e-mail adres:
jaap@waardewenders.nl
KVK:
81787200

Write a Review


Jouw bedrijf nog niet compleet?

Of nog niet aanwezig in de bedrijven databank?