Woonservicecentrum Zuidervaart

Woonservicecentrum Zuidervaart

Adresgegevens

Zuiderkeerkring 2,
2408 TW
ALPHEN AD RIJN
0715161415

Zorgcentrum Zuidervaart
ActiVite Zuidervaart in Alphen aan den Rijn is een modern, licht en kleurrijk woonservicecentrum waar cliënten en medewerkers zich thuis voelen. Bij de bouw is veel aandacht geschonken aan een ruime opzet, gezellige meubels, veel ramen en kleuren in het gebouw. Zodra men ActiVite Zuidervaart binnenstapt, komt men in een grote hal waar zich de receptie bevindt, een aantal kantoorruimten en een winkeltje.

ActiVite Zuidervaart is een woonservicecentrum waarop het woord vrijheid in de ruimste zin van het woord van toepassing is. Men woont er in een door hen zelf ingericht zorgappartement en bepalen hun eigen levensritme. Met andere woorden; zij houden de regie over hun eigen leven en de keuzes worden gerespecteerd door zowel de medebewoners als de medewerkers.

Wonen in Zuidervaart betekent niet wonen tussen alleen maar Alphenaren en van een bepaalde geloofsovertuiging. De bewoners hier vormen een gemêleerd gezelschap; ze komen uit alle delen van Nederland en zijn van alle gezindten.

Appartementen
Zuidervaart heeft 58 éénpersoonsappartementen en 2 tweepersoonsappartementen. De appartementen zijn verdeeld over 2 units die rondom een binnentuin liggen. In elke unit bevinden zich tevens een huiskamer voor algemeen gebruik en een personeelskantoor.

De appartementen in Zuidervaart zijn licht en ruim (36 m2) en zijn standaard voorzien van een keuken met koelkast, magnetron en servieskast en een badkamer. Verder kunt het appartement ingericht worden zoals u zelf wilt. Alleen het bed moet een seniorenbed zijn. Dit in verband met eventuele (toekomstige) zorg die u krijgt.

In de appartementen is een alarmsysteem. Via een knop in de wand of een halszender kunt u in contact komen met een medewerker.

Ondanks dat u met meerdere mensen in één gebouw woont, is de deur van uw appartement, uw voordeur. Zowel bewoners als medewerkers mogen niet ongevraagd in uw appartement komen. privacy wordt binnen ActiVite Zuidervaart erg belangrijk gevonden.

Voorzieningen

Maaltijden
Uw broodmaaltijden kunt u zelf in het winkeltje kopen. De warme maaltijd is op  basis van een keuzemenu. Deze maaltijden worden kant-en-klaar en warm op uw appartement bezorgd. Hierbij kiest u zelf of u 's middags of 's avonds de maaltijd wilt gebruiken. Eventueel kunt u met de magnetron de maaltijd op een later tijdstip opwarmen. Ook is het mogelijk om`s middags de warme maaltijd gezamenlijk in het restaurant te gebruiken.

Activiteiten
In de recreatieruimte kunt u elkaar ontmoeten, een kopje koffie of thee drinken   of bijvoorbeeld de krant lezen aan de leestafel. Daarnaast heeft Zuidervaart ook een bibliotheek en een internetcafé. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd, die aansluiten bij de behoeften van de cliënten, zoals film- en   toneelvoorstellingen, muziekavonden en optredens van een zangkoor.

Bedrijfsgegevens

Contactpersoon:
Gelderblom
KVK:
90000118

Write a Review


Jouw bedrijf nog niet compleet?

Of nog niet aanwezig in de bedrijven databank?