Rijnplein (Centrum)

Rijnplein (Centrum)

Adresgegevens

Rijnplein 1,
2405 DB
Alphen aan den Rijn
Is er niet

Rijnplein
In het gezellige centrum van Alphen aan den Rijn is het steeds beter vertoeven. Het Rijnplein heeft sinds de opening in 2005 duidelijk een functie gekregen als mooie start en finish van een dagje heerlijk shoppen in het gezellige Alphen aan den Rijn. Met grotere en kleine winkels, die afgewisseld worden met gezellige horeca is het hier echt genieten. 

Een sinusvormige trap, een grote boom waar een bank zich omheen krult, verlichting in de verharding en fraai vormgegeven lichtmasten. Stuk voor stuk belangrijke elementen die de gezelligheid en huiselijkheid op het Rijnplein benadrukken. Maar ook de bestrating is van hoge kwaliteit en sluit aan bij de omgeving van het plein.

Het Rijnplein is dè centrale ontmoetingsplek in het Stadshart. Een ontmoetingsplek die het verdient om op te vallen met een bijzondere inrichting. Ook worden op dit plein regelmatig evenementen georganiseerd zoals de ijsbaan, talentenjachten, markten en podia voor bijvoorbeeld muziek en dans. 

Plataan
Bijzonder op het plein is de 40 jaar oude Plataan. In de eerste plannen was geen rekening gehouden met een boom. Maar uit een prijsvraag die eerder door de gemeente is gehouden over de inrichting van het Rijnplein bleek dat de inwoners prijs stellen op een groen element op het plein. De Plataan die eerder moest verhuizen vanwege de plannen is hiermee teruggekeerd op zijn oude plek.

Trap met Chinees hardsteen
De boom markeert het einde van een bijzondere trap die, slingerend voor het theater langs, richting de Oude Rijn loopt. De trap is gemaakt van Chinees hardsteen dat speciaal op maat vanuit China is aangevoerd. Het grootste deel van de trap bestaat uit brede treden waardoor een arena-achtige zitgelegenheid ontstaat. Trappen met kleinere treden zorgen ervoor dat het hoogteverschil in het plein makkelijk kan worden overbrugd.

Sterrenhemel
De inmiddels bekende stadshartklinker is ook op het Rijnplein terug te vinden. Accenten in het straatwerk zoals stroken en plateaus zorgen voor de nodige afwisseling. En als het 's avonds donker is, dan fonkelt het plein door de omgekeerde "sterrenhemel" in het straatwerk.

Het ontwerp voor de inrichting van het plein is gemaakt door de coördinerend architect voor het Stadshart. Bij het maken van het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van bewoners en andere betrokkenen.

Bedrijfsgegevens

KVK:
70002425
Branche:

Write a Review


Jouw bedrijf nog niet compleet?

Of nog niet aanwezig in de bedrijven databank?