Stichting Jaarmarkt

Adresgegevens

Kortsteekterweg 56,
2407 AJ
ALPHEN AD RIJN

Op de 3e woensdag in september vindt traditioneel de Jaarmarkt van Alphen aan den Rijn plaats.

De oorsprong van de Jaarmarkt gaat overigens terug tot 15 mei 1894, toen de Gemeenteraad van Alfen besloot tot het instellen van “eener jaarlijksche vrije paardenmarkt, te houden op den derden Woensdag van de maand September”. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd op deze dag een paardenmarkt georganiseerd. Toen de paardenmarkten in Nederland (en ook in Alphen aan den Rijn) langzamerhand uit het straatbeeld verdwenen, is vanuit de gemeente Alphen aan den Rijn besloten op deze dag een jaarmarkt te gaan organiseren.

Thans vormt de Jaarmarkt het jaarlijkse hoogtepunt van de “Alphense Dagen”, waarbij voor de inwoners van Alphen aan den Rijn een gevarieerd, voor ieder toegankelijk, programma wordt geboden met tal van activiteiten, evenementen en bezienswaardigheden. Daarop willen wij ieder jaar weer een belangrijke focus leggen. 

Verschillende traditionele onderdelen zullen ook op de Jaarmarkt steeds terugkeren, waaronder de Jaarmarktkermis, de Kindermarkt, de Antiek- en Boekenmarkt en podiumprogramma’s, ieder met een eigen plek binnen het jaarmarktgebied.

Bedrijfsgegevens

KVK:
70003568

Write a Review


Jouw bedrijf nog niet compleet?

Of nog niet aanwezig in de bedrijven databank?