Ideale combinatie
Nika is via een vriendin bij Zorgtalent terecht gekomen. "Ik wilde meer werken, maar wel bij een flexibele organisatie. Een vriendin raadde mij aan om het eens bij Zorgtalent te proberen. Dat was meteen raak. Het is ideaal te combineren met mijn andere baan als bezorger voor de apotheek. Daar moet ik echt nadenken en hier kan ik gewoon lekker schoonmaken en kletsen met de mensen. Die afwisseling is fijn."

Meer dan alleen schoonmaken
Maar wat houdt dat dan in, werken bij Zorgtalent? "Meer dan alleen schoonmaken. Het is ook het mentaal ondersteunen van mensen. Je merkt dat ze het fijn vinden om tegen iemand aan te kunnen praten. Natuurlijk vinden ze het ook wel lekker dat het huis schoon en opgeruimd is." Wat ze het leukste klusje vindt? "De badkamer. Heerlijk, je hoofd leegmaken."

Variatie en vertrouwen winnen
Ook de variatie kan Nika waarderen. "Elk huis is anders. Je moet altijd een beetje peilen waar iemand behoefte aan heeft. Er ging voor mij een wereld open wat betreft de leefomstandigheden van mensen. Confronterend, maar fijn om hen te kunnen helpen." Het allerleukste vindt ze de band die ze met de mensen opbouwt. "Dat gaat heel snel. Ze zijn natuurlijk afhankelijk van jou en je bent in hun huis. Fijn als ze je vertrouwen en je dan ook nog wordt teruggevraagd."

"Een was draaien? Dat had ik nog nooit gedaan"
Nika heeft naar eigen zeggen al best veel geleerd van het werken bij Zorgtalent. "Ik ben assertiever geworden en kan steeds beter mijn grenzen aangeven." Maar dat is nog niet alles: "Ik weet best wel van aanpakken, maar een was draaien? Dat had ik nog nooit gedaan. Gelukkig heb je dat tegenwoordig snel opgezocht op internet."

Van twee kanten
De meest bijzondere ervaring die Nika tot nu toe heeft gehad was met een man en een vrouw die een motorongeluk hadden gehad en daardoor hulp in huis nodig hadden. "Hier ben ik 3 weken geweest. Al de eerste keer lieten ze me mijn gang gaan als ze bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moesten. Ik had hen verteld over mijn boek met persoonlijke gedichten die ik vrij recent heb uitgegeven. De laatste keer dat ik er was, vertelden ze me dat ze deze hadden besteld. Dat had niet gehoeven, maar dat vond ik zó mooi. Vaak luister je vooral, maar hier kwam het echt van twee kanten."