Het roer om

In de ouderenzorg is er al geruime tijd een tekort aan zorgpersoneel. Vooral de vraag naar verzorgenden IG is erg groot. Al jarenlang leidt WIJdezorg leerlingen op vanuit de reguliere mbo’s. Daarnaast signaleert de organisatie onder volwassenen uit andere branches een groeiende behoefte om het roer om te gooien en de zorg in te gaan. Voor deze groep blijkt het volgen van een driejarige opleiding echter vaak een drempel om de overstap te maken. Daarom neemt WIJdezorg nu het initiatief voor een opleidingstraject waarin studenten het diploma Verzorgende IG niveau 3 in anderhalf jaar kunnen behalen.

Direct aan de slag

Als zij-instromer heb je eens in de twee weken een opleidingsdag binnen de muren van WIJdezorg. Daarnaast werk je minimaal 24 uur per week mee in de zorg. In de eerste zes weken ga je al aan de slag met het leren van de basiszorg en ontvang je je eerste erkende mbo-certificaat ‘Ondersteuning thuis’. Na het behalen van je diploma Verzorgende IG niveau 3 ben je verzekerd van een baan bij een van de zeven zorglocaties van WIJdezorg.

Iedereen is welkom

De groep zij-instromers is een divers gezelschap met uiteenlopende achtergronden: van een baan op kantoor tot functies in de horeca en detailhandel. Daarnaast telt de groep ook een aantal interne kandidaten die al assisteerden op een van de locaties van WIJdezorg.

Denk je er ook aan om de sprong te wagen of wil je graag meer informatie? Kijk gerust op www.werkenbijwijdezorg.com of neem contact op met Debby Pronk van de afdeling Werving en Selectie, te bereiken via 088 209 1000 of via werken@wijdezorg.com