Via de antwoorden op 8 vragen stelt Martin Luik zich graag aan zijn collega-VOA-leden voor:

Wie ben je en wat is je bedrijf?
Mijn naam is Martin Luik, en ik ben eigenaar van M. Luik Rioolservice Alphen B.V. Wij voorzien in storing gerelateerd onderhoud en serviceonderhoud aan riool en afvoerstelsels, met name in de particuliere sector. Uiteraard ook de particuliere sector van onze zakelijke sector.

Logo zwart M. Luik Rioolservice.png

Waarom zouden we bij jou moeten zijn?
Omdat wij ons met name richten op de regionale markt. Het “ons kent ons” concept proberen wij in de praktijk toe te passen. Feitelijk komt het er dan op neer, dat wij als regionale servicepartner, als het ware gecontroleerd worden door de gemeenschap. 

Wat is jouw droom als ondernemer?
Een driehoek onderneming met de gemeente Alphen, Aar en Veenlanden en Kaag en Braassem. Daarnaast is de ultieme droom behaald als we op 60 jarige leeftijd de onderneming mogen overdragen aan de kinderen, en dat zij de onderneming zullen voortzetten.

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?
Het ondernemer blijven, en niet blijven hangen in stoffige besluiten. Continu zoeken naar verbeteringen voor de regionale markt, daar ligt voor ons de grootste uitdaging.

Wat ben je nog meer, naast ondernemer?
Muzikant, vader, voetballer, echtgenoot, huisbezitter, kind, wat wil je weten?

Waarom ben je lid geworden van de VOA?
Omwille van de verbindende factor. Ik denk dat het belangrijk is de regio zakelijk gezien te versterken. Dat het belangrijk is om Alphen economisch sterk te houden, en om de rest van Nederland te laten zien dat Alphen aan den Rijn niet de doorsnee Randstad plaats is zoals Zoetermeer of dergelijke. 

Wat verwacht je van de VOA?
Ik had verwacht bovenstaande wisselwerking te krijgen, verbinden = versterken. Maar sinds het bezoek van Jurre van Eyndhoven ben ik erachter dat VOA wellicht veel meer kan doen voor onze arbeidspositie. Daarover later meer.      

In welke onderwerpen/thema’s ben je geïnteresseerd?
Infrastructuur, aanbestedingen, gemeentelijk enquêtes.