Een roerige periode met als gevolg krapte op de arbeidsmarkt heeft ons aan het denken gezet. Wat houdt gelukkig zijn met je werk eigenlijk in? En hoe heb je dit zelf in de hand? TRIAS heeft ‘5 goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk’ voor je op een rij gezet.

1. Flexibiliteit

Zelf bepalen waar, wanneer en hoe je je werk uitvoert wordt steeds populairder. En in deze tijden is het niet gek om over arbeidsvoorwaarden te onderhandelen, mits daar ruimte voor is. Heeft jouw ideale bedrijf bijvoorbeeld meerdere vestigingen? Maak dan bespreekbaar welke locatie voor jou het meest past.

2. Leg de lat hoger

Bij werkgeluk hoort ook een uitdagend takenbestand. De wil om door te groeien en verder te ontwikkelen is een gezonde stimulans om je mogelijkheden eens te bekijken. Wanneer je de kenmerken van ontevredenheid op je werk herkent, komt dat in de meeste gevallen door een geestdodende routine. Leg de lat dus hoger en probeer jezelf uit te dagen.

Tip: werken bij TRIAS betekent niet alleen dat ze hun cliënten in hun (lichamelijke) kracht zetten, maar ook dat ze de werknemer helpen een veerkrachtige levensstijl te creëren. Want een betrokken werkgever betekent betrokken werknemers.

3. Gezonde werk-privé balans

Stabiliteit en een gezond ritme zijn natuurlijk de basis van een werkend leven. Als je net met de dag begint en dan al voor hete vuren staat wordt de motivatie met de tijd minder. Rust dus goed en werk efficiënt.

4. Betekenisvolle bedrijfsstructuren winnen

Vanuit branding wordt veelal gedacht aan een cultuur binnen de muren van een bedrijf. Hier worden meestal bepaalde kerneigenschappen en waarden aan gekoppeld. Vergis je niet in hoeveel impact deze disciplines hebben op jouw werkgeluk. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw waarden passen bij die van je ideale werkgever, voelt het alsof je thuiskomt.

5. Word creatiever en productiever

Je kunt je zelfvertrouwen een enorme boost geven wanneer je productief en creatief bezig bent. De tevredenheid op je werk klinkt namelijk door in je resultaten. Denk maar eens aan de laatste keer dat je iets hebt behaald waar je heel hard voor hebt gewerkt. Je zult jezelf overtreffen en misschien zelfs verbazen op een job waar je écht gelukkig bent.

TRIAS is op zoek naar een fysiotherapeut met een topsportmentaliteit in Alphen aan den Rijn. Ben je (of ken je) de perfecte kandidaat? Kies dan voor werken bij TRIAS.