In oktober werd Trots benaderd met de vraag of de locatie van het voormalige Disgenoten wellicht wat voor hen kon zijn. Na een eerste bezoek waren de eigenaren van Trots Daniëlle Paats en Alexander Smulders er snel uit; “Dit moeten we doen.” Met 60 zitplaatsen, de locatie, de uitstraling van het pand en wat kleine aanpassingen aan de inrichting past het pand prima in het plaatje van wat Trots zich voorstelde bij een tweede vestiging.

Het concept blijft verder hetzelfde als in Alphen aan den Rijn. Trots moet een plek worden waar zowel particulieren, zakenmensen als studenten zich welkom voelen en kunnen genieten van een moment ontspanning, een hapje en een drankje. “Waar huiselijkheid en gezelligheid hand in hand gaan.” luidt het credo van Trots. 10 november 2011 wil Trots haar deuren in Leiden openen. Iedereen is deze dag welkom voor een feestelijk toost. Meer informatie over de opening en bijzondere feiten zijn te volgen via de website van Trots.

Trots roept overigens alle Leidenaren op om te laten weten waar Leiden trots op is. Uw suggesties kunt u sturen naar info@restaurant-trots.nl. Onder de inzendingen wordt een diner voor twee personen verloot.