“Ons streven is om voor iedereen toegankelijk te zijn, voor jong en oud. Bij ons is iedereen welkom en wij hebben ook iedereen wat te bieden. Wij hebben de schijf van vijf ludiek toegepast. Bij ons staat die voor koffie met gebak, lunch, high tea, borrel en diner. En op al die vijf momenten verzorgen wij eigen gemaakte en dagverse producten”, klinkt het enthousiast.

“Zo hebben wij bij zowel lunch als diner de Bol van de Burgemeester. Dat is een door onze chef-kok Jan Pieter zelf gemaakte hamburger, geserveerd op vers gebakken brood en ook nog eens voorzien van onze huisgemaakte ketchup. Je weet echt niet wat je proeft”, zegt René. “Om nog maar te zwijgen over onze truffeldip en truffel bitterballen. Ook aan de kleine portemonnee is gedacht. Wij hebben iedere dag het Burgemeester Budget, een keuze uit drie overheerlijk hoofdgerechten voor maar € 7.50 per hoofdgerecht.

De naam van onze brasserie is een ode aan burgemeester Bas Eenhoorn. Bij het schietdrama in de Ridderhof en ook daarna was en is hij nog steeds voor iedereen beschikbaar en bereikbaar. Iedereen kan hem bellen. Dat is mooi. Wij willen net zo toegankelijk zijn. Vanaf 10.00 uur ’s morgens tot 22.00 uur ’s avonds. Heerlijk genieten van een lekkere hap en de beste wijnen, die ze ook in een restaurant als Fat Duck schenken en ook werd geschonken in het inmiddels gesloten restaurant El Bulli. En uiteraard bij ons ook per glas te bestellen.

Brasserie de Alphense Burgemeester is eigendom van René en Peter, eveneens eigenaren van De Gelaarsde Kat. Voor de dagelijkse gang van zaken zijn verantwoordelijk bedrijfsleider Annemarie en chef-kok Jan Pieter.