Via de antwoorden op 8 vragen stelt Ellen Schermer zich graag aan haar collega-VOA-leden voor:

• Wie ben je en wat is je bedrijf?
Ellen Schermer, boekhouder met passie. Schermer administratiekantoor verzorgt administraties/boekhoudingen, loonadministratie, belastingaangiftes (BTW, LB, VPB en IB) voor ZZP’ers en kleine tot middelgrote bedrijven. Ook particulieren die een IB aangifte moeten doen of hulp nodig hebben bij het aanvragen van toeslagen zijn bij mij op het goede adres. Zowel thuis als op locatie. Zie mijn website die medio 1-2-2020 in de lucht zal zijn.

• Waarom zouden we bij jou moeten zijn?
De financiële administratie is voor de ondernemer vaak bijzaak of een lastig onderdeel. Het geeft de ondernemer rust als hij weet dat hij zich geen zorgen hoeft te maken om dingen waar hij zich liever niet mee bezig houdt. Bij mij is de financiële administratie/boekhouding in goede handen. Ik werk met Exact-online en de klant heeft d.m.v. een app op zijn of haar telefoon dagelijks real-time inzicht hoe zijn onderneming er financieel voor staat. Welke debiteuren moeten er nog betalen, welke inkoopfacturen er nog betaald moeten worden.. en het banksaldo. Een mooie en makkelijke manier van samenwerking waar ik graag in een persoonlijk gesprek meer over vertel.

• Wat is jouw droom als ondernemer?
Dromen zijn vaak bedrog! Gewoon nuchter en eerlijk zaken doen.

• Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?
Mijn grootste uitdaging is .. zie punt 2 en 3

• Wat ben je nog meer, naast ondernemer?
Ben ik o.a. een familiemens die houdt van gezelligheid, graag kookt, wandelt en die zingt in het leukste koor van Alphen aan den Rijn: Musicalkoor Summertime.

• Waarom ben je lid geworden van de VOA?
Ik ben een aantal keren bij bijeenkomsten geweest die georganiseerd werden door de VOA toen ik nog werkneemster was bij een bedrijf wat ook lid is van de VOA. Dit waren altijd leerzame en leuke bijeenkomsten.

• Wat verwacht je van de VOA?
Voorgaand antwoord is de voornaamste reden waarom ik zelf lid ben geworden. Natuurlijk hoop ik ook op een stukje extra naamsbekendheid en wie weet wat nieuwe klanten. Maar info omtrent mijn vakgebied en om te kunnen sparren met andere ondernemers en mijn netwerk te vergroten is zeker belangrijk voor mij.

• In welke onderwerpen/thema’s ben je geïnteresseerd?
Mijn interesse is groot en breed.