Als complexbeveiliger is Laura vaak te vinden op de post- en meldkamer. “Daar hou ik, samen met mijn collega’s, de hele inrichting op computerschermen in de gaten houden. Binnen. En buiten. Want daar kan natuurlijk ook van alles gebeuren.” Een voorbeeld? “We hebben soms te maken met mensen die smokkelwaar de gevangenis in willen krijgen. Laatst zat er wat verstopt in de dop van een spaflesje. De keer daarvoor in een boomtak. Ik sta er soms versteld van hoe creatief ze daarin zijn!”

Gezonde spanning

Hoewel Laura niet meer achter verdachten aan sprint, vindt ze haar werk wel enerverend. “Misschien mag ik het niet zeggen, maar ik vind een beetje spanning best fijn. Het houdt je scherp. En hoort er ook gewoon bij. Tijdens één van mijn eerste dagen, ging het alarm ineens. Iedereen meteen rennen. We vlogen echt met zijn allen door de gangen! Dan gaat de adrenaline wel stromen. We zijn uiteraard goed op incidenten voorbereid. Geestelijk moet je alert zijn. Maar ook lichamelijk vraagt werken in de gevangenis wel wat van je. Je moet een goede conditie hebben. Elk jaar doe je de FVT, een sporttest. Dat is een vereiste. Zelf volg ik bovendien een beroepsopleiding. Aan je ontwikkeling wordt veel aandacht besteed.”

Fijne teamsfeer

Los van de spanning, is Laura vooral enthousiast over de teamgeest. “We hebben een vrij jong en divers team. Veel mensen komen direct vanuit een opleiding binnen. Andere hebben bij de politie of brandweer gewerkt. En weer andere hebben een achtergrond in de beveiliging op Schiphol. Het team is hecht. De samenwerking goed. Eén team, één taak. Dat gevoel overheerst.”

Aan de bak als complexbeveiliger?

Dat kan! Ontdek PI Alphen tijdens de wervingsdag op zaterdag 23 april! En ontmoet je toekomstige teamgenoten. Ben je 18+? Heb je een mbo 2-opleiding (richting beveiliging) op zak? Dan ontmoet PI Alphen je graag.

Meer weten?

Stuur je vragen of je aanmelding voor de wervingsdag naar aandebak@dji.minjus.nl, of bel tijdens kantooruren naar 06 25 70 25 26. Kijk voor meer informatie op de aanmeldpagina

Belangrijk: je hebt uiteraard een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.