“Onze medewerkers zetten zich iedere dag op bancair en op maatschappelijk vlak in om een bijdrage te leveren aan onze lokale leefomgeving” aldus Dennis Kooren, directievoorzitter. “Met trots presenteren wij vandaag de maatschappelijke infographic waarin we verslag doen van de lokale investeringen in 2019.” 

Coöperatief dividend

Rabobank Groene Hart Noord is betrokken bij veel maatschappelijke initiatieven en investeert een deel van haar winst in de samenleving. Deze investering wordt ook wel het coöperatief dividend genoemd. Het totaal bestede bedrag aan coöperatief dividend over 2019 is € 303.496.

Zo ontving Volkstuinvereniging Ridderspoor uit Alphen aan den Rijn een bedrag van € 7.500 voor het verduurzamen van hun verenigingsgebouw en verdeelden 79 verenigingen en stichtingen € 70.000 met het nieuwe initiatief Rabo ClubSupport.

Infographic met maatschappelijke impact voor de regio

Een van de speerpunten van Rabobank is om blijvend het verschil te maken door klanten verder te helpen op het gebied van zelfredzaamheid, ondernemerschap en digitalisering. Ook het versterken van de lokale leefomgeving, bijdragen aan een duurzame voedselproductie en verduurzaming van de woningmarkt zijn belangrijk. Naast de jaarcijfers van de Rabobank Groepsorganisatie publiceert Rabobank Groene Hart Noord een eigen infographic met daarin de maatschappelijke impact in de regio uitgelicht.