Als je wel eens verf hebt laten mengen bij Gamma of Praxis, is de kans groot dat de verf gemengd is door een machine die Eskens levert en onderhoudt. Eskens bestaat uit meerdere divisies, waaronder een divisie voor verfmengmachines, verfschudders en mixers. De klanten van Eskens zijn producenten, groothandels, verfwinkels en bouwmarkten.

Eskens als werkgever

Eskens Group B.V. is een internationaal bedrijf met 118 werknemers verdeeld over vestigingen in Nederland, Engeland, Frankrijk en België. Bij Eskens in Alphen aan den Rijn werken iedere dag ongeveer 50 mensen in zowel de binnen- als buitendienst. Een van hen is colour specialist Nadja Schouten. Ze vertelt hoe het is om bij Eskens te werken: “Je krijgt hier heel veel vrijheid. Er zit niemand op mijn neus te kijken of ik het al af heb of hoe ik mijn werk doe. Er is geen strakke hiërarchie en je kunt echt meedenken. Het management vertelt wel hoe ze iets willen, maar vraagt de medewerkers wel wat wij ervan vinden. Ze zien ons als de specialisten en zo gaan we met elkaar om.”

Wat er naast veel vrijheid nog meer fijn is aan werken bij Eskens? Daar hoeft Nadja niet lang over na te denken: “Dat is absoluut de sfeer, die voelt als die van een familiebedrijf. Je komt hier als nieuwkomer niet per se in een gespreid bedje, maar wel in een warm bad. We werken hard, maar we hebben ook veel lol met elkaar. Er is een grote bar waar we uitgebreid met elkaar lunchen. Iedere middag zijn er wel wat mensen die een potje pool of darts spelen. We houden jaarlijks een barbecue en gaan met elkaar naar Alphense evenementen. Ook de werkplek vind ik heel gaaf. Het is recent helemaal opgeknapt. Het kantoor heeft nu een stoere uitstraling door de industriële lampen en de zwarte, stalen deuren.”

Tekst loopt door onder de foto's 

eskens sfeer ruimte.png

Ook over de doorgroeimogelijkheden bij Eskens is Nadja enthousiast: “Ik begon hier vijf jaar geleden als service coördinator en kreeg de kans om me te specialiseren tot colour specialist. Natuurlijk heb ik daar zelf hard voor gewerkt, maar Eskens gaf mij ook het vertrouwen en de ruimte om het vak te leren. Ik ben daar nog steeds heel blij mee. Geen dag is hetzelfde, daar hou ik van.”

Binnen Eskens zijn er regelmatig vacatures op het gebied van techniek, commercie en ondersteuning. Momenteel zijn er bijvoorbeeld vacatures voor MarCom specialist, HR Manager, Service Coördinator en Servicedesk medewerker.

Rijke historie en innovatie voor de toekomst

Inmiddels is Eskens al 38 jaar een Alphense onderneming, maar de historie van Eskens gaat veel verder terug. Het bedrijf is in 1898 in Amsterdam opgericht door Theodoor Simon Eskens. Zijn initialen staan nog steeds in het logo. Het bedrijf was oorspronkelijk een handelsfirma voor grondstoffen in de industrie. Inmiddels bestaat de Eskens Group uit meerdere bedrijven en divisies: tinting solutions, process solutions en customized solutions.

Qua innovaties op het gebied van verkoop, service en onderhoud van verfmengmachines zit Eskens niet stil. En er wordt zelfs verder gekeken. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld patent op een systeem waarmee klanten in de winkel en online hun gepersonaliseerde cosmeticaproduct kunnen samenstellen. Deze innovativiteit, flexibiliteit en creativiteit typeren Eskens. Het bedrijf is in de afgelopen 124 jaar uitgegroeid tot een professionele, internationale organisatie. De sfeer is echter nog steeds die van een familiebedrijf waarbij er hart is voor zowel klant als werknemer.

Wil je meer weten over Eskens of heb je interesse in een van hun vacatures? Neem contact op met Remko Burggraaf rbg@eskens.com of 06-15901190.

eskens 2.jpg