Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

Mijn naam is Bart Nieuwenburg werkzaam als Inside sales medewerker bij Top Systems. Mijn rol omvat het inschatten van aanvragen voor Top Systems en het kwalificeren van leads.  Hierbij is het essentieel om de lead volledig te begrijpen en de vraag achter de vraag te stellen, zoals we dat ook doen bij onze bestaande klanten. Dagelijks ontvangen we ongeveer tussen 15 tot 40 leads. Deze leads komen via verschillende kanalen, zoals e-mail, telefoon, website en leveranciers. Wij richten onze klanten in op grootte van omzet en potentie volgens het diamant model. Dit betekent dat een klant of lead het label diamant, goud, zilver of brons krijgt. Met mijn kennis classificeer ik leads en klanten. Wanneer het mogelijk is handel ik de lead zelf af of ik delegeer deze naar een verkoopadviseur die verantwoordelijk is voor diamant- en goudklanten.

Als inside sales medewerker ben ik op zoek naar een collega. Samen zijn we verantwoordelijk voor een jaaromzet van 10 miljoen euro. We streven naar minder offertes en meer omzet. De uitdaging is om meer betekenisvolle verkoopgesprekken te voeren door middel van goede voorselecties.

Naast het kwalificeren van leads voer ik marktsegmentonderzoek uit, gebaseerd op analyses uit het CRM-systeem en marktrends. We zetten campagnes op en onderzoeken klanten die opvallend beter presteren of juist achterblijven. We proberen de redenen te achterhalen, zodat we de klanten nog beter kunnen ondersteunen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

's Ochtends deel ik binnenkomende leads in op prioriteit of delegeer ik ze aan collega's. Ik zet de opvolging in de pijplijn voor verdere acties en werk aan leads die ik zelf oppak. Tussendoor handel ik spoedvragen af en onderzoek ik interessante en opvallende leads.

Na de lunch verwerk ik nieuwe leads en kwalificeer ik ze in de pijplijn. Ik werk samen met collega’s van de afdeling verkoop en spar over verschillende leads. De diversiteit van leads, variërend van groot tot klein en van nuttig tot onmogelijk, dit maakt mijn werk erg boeiend!

Op maandagochtend hebben we een werkoverleg met het verkoop- en marketingteam, waarin we klanten, cijfers, campagnes, trends en ontwikkelingen bespreken.

Wat maakt je werk zo leuk?

Elke dag is het een sport om de omzet van een klant te evenaren of te verbeteren, trends te ontdekken en de markt op basis van deze trends te benaderen. Het geeft mij energie om kansen de ontdekken en de focus te verleggen wanneer dat nodig is. Aanvragen met veel potentie zijn ook geweldig, vooral als we samen met de klant tot de beste oplossing komen.

Mooie aanvragen met veel potentie zijn geweldig om op te pakken. Het sparren met klanten voor de beste oplossingen en de innovatie in techniek en veranderingen in marktvraag houden het werk uitdagend. Bij Top Systems, waar veel kennis is, blijven we sparren totdat de klant tevreden is. Eerlijk advies staat centraal, en elke dag is uniek!

Hoe werken jullie als collega’s onderling met elkaar? 

Binnen het bedrijf is er veel diversiteit qua leeftijd en klantenomgang, waardoor we goed kunnen levelen en oplossingen vanuit verschillende invalshoeken komen. De bereidwilligheid om elkaar te helpen is groot en we delen en gunnen elkaar de leads. We schakelen snel en ondanks soms tussenliggende schakels zitten we gezamenlijk kort op de bal. Hierdoor is de klanttevredenheid altijd erg hoog! 

Wat voor werkgever is Top Systems voor jou?

Top Systems is een leuke en informele werkgever. Er wordt veel vrijheid gegeven in de werkzaamheden en activiteiten, en we regelen het gewoon zelf! De donderdagmiddagborrels en de onderlinge sfeer zijn geweldig. De gesprekken met collega’s zijn heel divers over werk, thuissituaties en hobby’s. We zijn altijd in voor een geintje, maar ook serieus als het moet.

Wat is het meest bijzondere wat je tot nu toe hebt meegemaakt bij Top Systems?

Het collectieve gevoel van acties uitzetten en gezamenlijk oppakken als zaken anders lopen dan vooraf verwacht. Bijvoorbeeld, vorig jaar hebben we diverse acties naar klanten uitgezet vanwege stijgende productprijzen. Echter de verwachte prijsverhogingen in het nieuwe jaar bleven uit, sterker nog het nieuwe jaar begon met prijsverlagingen. Zo’n trendwijziging was een uitdaging, maar dankzij de focus op langdurige samenwerking konden we met de meeste klanten dit snel en correct oppakken.

Wil jij werken bij Top Systems? Bekijk hier de vacature!