Dit is een laagdrempelige bijeenkomst in iFlow waar ondernemers en gemotiveerde werkzoekenden elkaar ontmoeten. De werkzoekenden hebben zichzelf kort gepresenteerd met prachtige pitches. Daarna was er tijd om te netwerken. De eerste banen zijn een feit.

Jezelf presenteren
De werkzoekenden hebben bij Rijnvicus in een intensief trainingsprogramma ervaring opgedaan in solliciteren, pitchen, netwerken en presenteren. Tijdens dit trainingsprogramma ‘Jouw weg naar werk’ hebben alle werkzoekenden een pitch van één minuut voorbereid. Dit was een spannend moment, want jezelf presenteren voor een groep blijft lastig.
Iedereen heeft zichzelf goed gepresenteerd en iedere pitch eindigde met een daverend applaus. “De hele zaal was geïnteresseerd, iedereen luisterde aandachtig en er was een positieve sfeer. Daarnaast ben ik zeer trots op de werkzoekenden en werkgevers die bij dit eerste netwerkcafé aanwezig waren. In het bijzonder wil ik de ondernemers Asito, VOA, Tempo Team, Talba, Bam Groep Nederland, Marcenbas en Monique Chaudron bedanken. Ook ontstond er een mooi moment toen één werkzoekende spontaan een positieve aanbeveling gaf over een voormalig collega,” aldus Yori Lieuwes (werkgeversadviseur Rijnvicus en organisator van deze bijeenkomst).

Ontspannen netwerken
Na de pitch hadden de werkzoekenden en de ondernemers de tijd om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een drankje en een overheerlijke Rijnvicus appeltaart. Er zijn veel nieuwe contacten gelegd, leuke gesprekken gevoerd en nuttige tips en adviezen uitgewisseld. De deelnemers van ‘In the Flow’ geloven dat hier zeker werk uit gaan komen.

Ontmoetingsplek iFlow
VOA-voorzitter Eric Carree hoopt dat dit evenement nog verder door kan groeien, waardoor nog meer werkzoekenden en werkgevers elkaar weten te vinden. Er kwamen zelfs werkgevers spontaan langs. Zij wilden weten wat we aan het doen waren. De volgende keer schuiven zij ook graag aan. “Ik ga er persoonlijk voor zorgen dat er de volgende keer nog meer VOA-ondernemers hier bij zijn,” aldus de tevreden voorzitter Carree.

Al 7 mensen aan het werk
Dit was de eerste groep die mee heeft gedaan aan de training: Jouw weg naar werk en het netwerkcafé. De verwachting is dat veel van deze werkzoekenden een volgende stap richting werk gaan maken. Inmiddels hebben al 7 mensen een baan gevonden.

Komende netwerkcafés
Na de zomervakantie, vanaf september, wordt dit netwerkcafé maandelijks georganiseerd. Zodra deze data bekend zijn laten we dat via onze website weten. Als ondernemer graag meer weten over het netwerkcafé of de volgende keer aansluiten? Neem dan contact op met het Werkgeversservicepunt Rijnvicus via: wsp@rijnvicus.nl onder vermelding van netwerkcafé of neem contact op met Yori Lieuwes.