Tijdens de opening was het mogelijk om de verschillende transportmogelijkheden te bekijken die Lessgo zal gebruiken: bakfietsen en CO2 besparende bussen. Lessgo levert slim en duurzaam goederentransport vanuit (grote) bedrijven in Nederland naar Alphen aan den Rijn en omgekeerd. Slim: ze werken met een uitgekiend systeem voor bundeling van goederenvervoer. Duurzaam: ze gebruiken uitsluitend groen vervoer, zoals een bakfiets, elektrische bus, of milieuvriendelijk vervoer over water.

Bij de opening was ook Yvette Watson aanwezig. Zij helpt ondernemers de goede richting in naar een circulaire economie. Tijdens de opening leidde zij korte interviews gericht op duurzaamheid en Lessgo met onder andere wethouder Kees van Velzen, wethouder Leo Maat, Lyreco, De Bink, Nijha, mboRrijnland, Scope, Gek van Fietsen, Laadpaal Direct, Drukkerij Holland & EDBA programmadirecteur Joost Berkhout.

Aan het eind van de opening was er tijd voor een netwerkborrel en de opening van de duurzame markt, waarbij ondernemers onder het genot van een hapje en een drankje de mogelijkheid hadden om in gesprek te gaan met verschillende bedrijven over hun stap richting een circulaire economie.