De impact van het coronavirus neemt enorme proporties aan. Donderdag 12 maart maakte minister Bruno Bruins (Medische Zorg) bekend dat het landelijke corona-crisisteam met klem adviseert om alle evenementen met meer dan 100 mensen in heel Nederland af te gelasten. Ook musea, theaters en sportclubs krijgen het advies om de deuren de komende weken te sluiten. Restaurants met meer dan 100 zitplaatsen moeten passende maatregelen nemen om besmetting te voorkomen. Bedrijven wordt aangeraden om medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Het zijn weinig populaire maatregelen, die ook verstrekkende economische gevolgen hebben. Tegelijk is het zonder meer verstandig om die maatregelen te nemen, om verdere besmetting zo goed mogelijk te voorkomen.

In lijn met het landelijke advies heeft de VOA besloten om alle VOA-evenementen tot nader order op te schorten. Dus geen starterscafé op 17 maart, geen Take a Break Sessies en HR kring bijeenkomst en ook geen VOA-borrel op 2 april. Daarnaast houden we in elk geval de komende weken geen bijeenkomsten in iFlow en zetten we onze sociale agenda op een laag pitje.
 
We kunnen ons voorstellen dat jullie, als ondernemers en managers, de gevolgen van de voorzorgsmaatregelen van dichtbij ervaren. Zo hebben verschillende ondernemingen werktijdverkorting aangevraagd om de personeelskosten bij teruglopende bedrijfsresultaten te verminderen. In enkele gevallen hebben we daarbij een ondersteunende rol kunnen spelen. Wanneer jullie behoefte hebben om met ons van gedachten te wisselen over maatregelen die jullie kunnen helpen om economische bedrijfsschade in te dammen, stuur dan gerust een mailtje naar bestuur@voaonline.nl. Dan gaan wij kijken of en hoe we jullie kunnen helpen.

Met meedenkende groet,

namens het VOA-bestuur,
Eric Carree
voorzitter