“Leeftijd speelt bij ErvaringWerkt geen rol”, legt Jan uit. 20 jaar geleden startte hij een 50+ uitzendbureau waarmee hij zich focuste op werkzoekenden die 50 jaar en ouder zijn, dit deed hij samen met een compagnon. Hier is ErvaringWerkt (toen Ervaren Jaren) heel bekend mee geworden. Later hebben ze de leeftijd los gelaten en zijn ze zich gaan richten op werkzoekenden met ervaring, of je nu 25 of 57 bent. Jongere werkzoekenden kunnen namelijk ook al veel ervaring hebben, leeftijd doet er dan minder toe, het is de ervaring die telt.

Sinds 2014 heeft Jan besloten om alleen verder te gaan. “Ik heb eerst een jaar lang nagedacht over wat ik nu echt leuk vindt en om te verzinnen wat ik wilde met mijn toekomst. Toen kwam ik toch wel tot de conclusie dat ik het liefst bemiddel tussen mensen. Er worden dan immers drie personen gelukkig, de klant, de werkzoekende en ik!”, lacht hij.

Zo heeft Jan ook een 84-jarige man nog aan werk geholpen, die werkt nu bij een kaasfabriek. “Sommige mensen willen helemaal niet met pensioen en vinden het leuk om te blijven werken, vooral ook om het sociale aspect. Ik vind het leuk om te zien dat ik die mensen dan zo gelukkig kan maken”, vertelt Jan.

Ben je als bedrijf op zoek naar nieuwe collega’s met ervaring of ben je als werkzoekende op zoek naar een nieuwe baan? Neem dan contact op met Jan via alphen@ervaringwerkt.nl of kijk voor meer informatie op www.ervaringwerkt.nl