CoreTech is marktleider in IT infrastructuur voor de Britse winkelvastgoedsector. De financiering van de overname is tot stand gekomen in samenwerking met Catalyst Corporate advisors uit Amsterdam en NEOS Direct Lending. BDO Utrecht en AKD Amsterdam hebben PFM bijgestaan in de due diligence en juridische zaken.

Fundament

Complexe klantoplossingen hebben de laatste jaren de samenwerking tussen PFM en CoreTech versterkt. Met de acquisitie van CoreTech wordt een breder, professioneel fundament gelegd onder de Engelse activiteiten van PFM. De fusie van beide bedrijven in de PFM Holding UK Ltd zorgt voor een unieke combinatie om de sterk groeiende groep opdrachtgevers de juiste dienstverlening te kunnen bieden.

Ambitie

Met de overname wordt zowel het personeels- als klantbestand uitgebreid. De omzet groeit met meer dan 100 procent in de UK als gevolg van zowel organische als autonome groei. Na overname bedraagt de geconsolideerde omzet van de PFM Group circa € 15M. PFM zet de komende jaren in op verdere internationale groei door middel van een ambitieuze M&A strategie.

Over PFM en CoreTech Solutions 

De PFM Group, opgericht in 1982, is een van Europa’s meest toonaangevende technologie adviesbureaus gespecialiseerd in passanten analyses en communicatiesystemen. Door waardevolle inzichten te bieden worden klanten in staat gesteld de bedrijfsvoering te optimaliseren.

CoreTech werd opgericht tijdens de recessie van 2008 en groeide snel uit tot marktleider in de Britse IP-infrastructuurmarkt. Het groeiende klantenbestand omvat veel toonaangevende spelers uit de winkelvastgoed- en transportsector.