Wie ben je?

“Danny Randsdorp is mijn naam en sinds 1995 ben ik werkzaam bij Duijvelaar Pompen in Alphen aan den Rijn. 53 jaren oud, getrouwd en we hebben twee zonen. Woonachtig tussen de bollenvelden in Lisse, een geboren en getogen Lissenaar. In Hillegom ging ik naar de LTS Autotechniek en wist al snel dat ik in de techniek wilde.”

“De tweede stap was de MTS Scheepvaartschool in Haarlem. Daarna heb ik de HTS Scheepvaartschool in Amsterdam afgerond. Je leert daar alles over wat je aan techniek aan boord hebt van een schip. Maar dan dus aan de wal. Op de MTS in het derde jaar heb ik stage gelopen, onder andere bij de KLM en bij Duijvelaar Pompen (DP). Vier jaar later ging ik naar de Aquatech, een grote beurs voor water, om te kijken bij welk bedrijf ik een afstudeer project zou kunnen doen. Daar kwam ik DP weer tegen en zij hadden een project ‘pompbesturing’. Zo heb ik eigenlijk alles geleerd wat je als servicemonteur moet weten.”

Waarom past Duijvelaar Pompen zo goed bij jou?

“Bij mijn sollicitatie bleven twee kandidaten over. We werden allebei aangenomen en we werken nog steeds bij Duijvelaar. Ik ervaar veel vrijheid in mijn werk. Vanaf de start kon ik al uitvoerend aan de slag. Ik kreeg destijds meteen een auto van de zaak en wij hadden als afdeling ook als eerste een GSM. In die tijd was dat bijzonder. Bij storingen werd ik ingezet. Daarna ben ik alle monteurs gaan trainen. In het begin best wel spannend, maar alle monteurs spreken dezelfde taal en onderling is er een goede chemie. Dus dat trainen ging uiteindelijk vanzelf.”

Wat is de belangrijkste reden dat je kiest voor DP?

“Ondanks de enorme groei van DP is de vrijheid die ik vanaf het begin ervaarde gebleven. Dat is voor mij de belangrijkste drive. De laatste twee jaar hebben we een compleet nieuw besturingssysteem gebouwd voor schoonwaterpompen. Ik ben productowner van de nieuwe generatie besturingen. In mijn team van zes mensen zitten een programmeur, een elektrotechnicus, een werktuigbouwkundige, een industrieel ontwerper, een monteur en een ontwerper elektrische installaties.”

“Voor de trainingen en het oplossen van de storingen ben ik de hele wereld over geweest. Onder andere was ik in Japan, Zuid-Korea, Pakistan, India, Indonesië, Zuid-Afrika, Qatar, Saoedi Arabië, USA, Curaçao, Jordanië en IJsland. Tegenwoordig reis ik wat minder, maar ik ga nog steeds op pad om bij de hoofddealers de nieuwe besturing te trainen. Dat doen we wereldwijd.”

“We zijn altijd met passie bezig en ervaren daardoor minder productiedruk. Eigenlijk zijn we een stelletje vakidioten. Dat zorgt er voor dat het werk niet als werk voelt en ik ervaar dan ook weer die vrijheid. Er is niemand die ons vertelt hoe laat we op het werk moeten zijn want we zijn er al!”

“Uiteraard zit het ook wel eens tegen; dan werkt ineens iets niet en dan moeten we heel snel schakelen en handelen om het probleem zo snel mogelijk uit de wereld te helpen. Je hebt dan direct het hele bedrijf nodig en dat werkt dan dus ook. Het is fijn dat je weet dat je op die momenten op de andere afdelingen kunt vertrouwen. Dat maakt het werk dynamischer en het geeft goede energie.”

Wat doe je over vijf jaar?

“Inmiddels heb ik de afgelopen 27 jaar zo’n zes verschillende functies gehad binnen Duijvelaar. Over vijf jaar wil ik het vak productmanager helemaal uitgediept hebben, nu zit ik nog veel aan de technische kant en daar wil ik de commerciële kant aan toevoegen. Een uitdaging, want ik weet eigenlijk niet of het mij helemaal past. Maar die kans krijg je dus bij Duijvelaar, zodat je dat kunt ontdekken.”

Kom ook werken bij Duijvelaar en word wie je bent.

Ga naar dp.nl/durf of bel 0172-488388.