Wat hoort er op een cv?

Er zijn acht vaste onderdelen die op elk cv terug moeten komen. Dus ga jij een cv maken? Zorg dat onderstaande onderdelen terugkomen. Je wilt immers jouw wellicht toekomstige werkgever nieuwsgierig maken naar jou. Dus zorg dat je cv goed staat en compleet is. Onderdelen die op jouw cv moeten komen zijn: 

 1. Persoonlijke informatie
 2. Een foto van jou 
 3. Je opleidingen en stages die je hebt gevolgd
 4. Je werkervaring 
 5. Je vaardigheden
 6. Vrijwilligerswerk, cursussen, trainingen, nevenactiviteiten 
 7. Hobby’s, talen, rijbewijzen
 8. Eventuele referenties 

Zo, die volgorde staat. Toe aan nog wat inhoudelijke tips? Geen probleem. Hieronder geeft Apics Flexjobs je nog acht tips voor het maken van een effectief en overtuigend cv. 

Cv maken door deze tips!

 1. Verzamel je informatie: Voordat je aan de slag gaat met het opstellen van je cv, verzamel je informatie over je opleiding, werkervaring, vaardigheden en verdere referenties.
 2. Schrijf een aansprekende kop: Je kop moet aantrekkelijk zijn voor de lezer en de aandacht trekken. Hier kun je bijvoorbeeld je naam, functietitel en contactgegevens vermelden.
 3. Werkervaring: Zorg dat je jouw werkervaringen in chronologische volgorde vermeld. Leg hierbij de nadruk op de meest recente functies en relevante verantwoordelijkheden.
 4. Opleiding: Jouw opleidingen kunnen niet ontbreken op jouw cv. Zet jouw opleidingen in chronologische volgorde en leg hierbij de nadruk op de meest recente opleiding en relevante certificeringen.
 5. Vaardigheden: Relevante vaardigheden, zoals talenkennis, computervaardigheden en specifieke software zijn belangrijk om te benoemen.
 6. Referenties: Vermeld jouw beschikbare referenties en zorg ervoor dat je toestemming hebt van deze personen om ze als referentie te gebruiken.
 7. Controleer op fouten: Het is belangrijk om je cv grondig te controleren op spelling- en grammaticale fouten, vooral de contactgegevens.

Gratis cv maken

Kan jij wel wat hulp gebruiken met het maken van jouw cv? Dan ben je bij Apics Flexjobs aan het juiste adres. Zij helpen jou namelijk met het maken van een professioneel cv door middel van hun cv generator

De cv generator is handig omdat het een snelle en efficiënte manier is om een professioneel cv te maken. In plaats van uren te spenderen aan het opmaken van een cv vanuit het niets, kun je gebruik maken van de cv generator om binnen enkele minuten een professioneel ogend cv te creëren. Jouw cv maken is een appeltje-eitje met de generator! Kies één van de sjablonen, vul je gegevens in en je bent al klaar!

Ben je nog op zoek naar een baan? Bekijk de vacatures bij Apics Flexjobs of neem contact met ons op. We staan voor jou klaar.