Animatievideo’s zijn een opkomend fenomeen. “Tegenwoordig zie je dat bedrijven steeds vaker animatievideo’s gebruiken, met uitleg geven als voornaamste doel. Hierbij kun je denken aan het uitleggen van een dienst of product, maar het kan ook worden ingezet om huisregels uit te leggen of voorlichting te geven aan personeel.”

Simpel en effectief

Het grote voordeel van een animatievideo is dat het een lange tekst kan vervangen. “Bij een lange lap tekst komen veel nadelen kijken. Mensen kunnen zich bijvoorbeeld niet lang concentreren of onthouden de informatie slecht, als ze überhaupt al de tijd nemen om het te lezen. Dus het kan heel lastig zijn om je inhoud met zo’n tekst over te brengen op je doelgroep”, vertelt Tim.

Een animatie kan zo’n tekst goed vervangen. “Met een animatie kun je iets veel sneller uitleggen en het daarnaast ook simpel houden. Daardoor is het voor iedereen duidelijk en begrijpelijk. Het is ook een stuk aantrekkelijker om naar te kijken. Daarbij wordt de informatie in een animatievideo ook beter overgebracht en onthouden. Je hersenen maken namelijk een koppeling met het audiovisuele, dat werkt onwijs goed.”

Persoonlijke aandacht

Tim en Tom beginnen altijd met een oriënterend gesprek. “Dat vinden we heel erg belangrijk, omdat dit de basis van alles is. Tijdens dit gesprek gaan we op zoek naar zoveel mogelijk informatie. Klanten moeten hierin ook aangeven wat ze met de animatievideo willen vertellen, wat hun boodschap is”, vertelt Tom. “Daarna gaan we aan de slag met het script, waar ook de tekstvoorbereiding voor de voice over bij komt kijken. Ook gaan we aan de slag met een stijlvoorbeeld.”

Tom vervolgt: “Vervolgens ontwikkelen we het storyboard, waarbij alle scenes die in de animatie komen zijn uitgewerkt, maar dan zonder beweging. Als laatste produceren we de animatie door de ontwerpen om te zetten naar mooi vormgegeven illustraties. Als de illustraties zijn afgerond wordt er geanimeerd, dan wordt er beweging in aangebracht.”

De kracht van Tim en Tom ligt bij persoonlijke aandacht, bij het contact met de klant. Tom legt uit: “Bij elke stap in het proces hebben we contact met de klant. Dat vinden we van groot belang zodat we gedurende het hele proces op één lijn blijven zitten. Wij willen in elke stap van het proces zeker weten dat de klant het eens is met de animatie, zodat het eindresultaat niet anders is dan wat de klant had verwacht.” 

Over Tim & Tom Producties

Tim en Tom zijn jonge, enthousiaste en lokale ondernemers. In 2017 zijn ze gestart met hun eigen bedrijf: Tim&Tom Producties. Het idee kwam toen ze samen op de middelbare school zaten. Tom was altijd bezig met film en Tim had een grote passie voor tekenen. Deze kwaliteiten hebben ze gebundeld en sindsdien maken ze voor veel bedrijven uit Alphen en omgeving animatievideo’s. Meer weten over Tim en Tom? Lees dan hier verder.

Tim&Tom Producties is gevestigd aan de Jac. P. Thijsseweg 1A in Alphen aan den Rijn. Heb jij interesse in een animatievideo van Tim & Tom Producties? Neem dan contact op via info@timentomproducties.nl of bel naar 0640221507.