Topdrukte

Het Alphense bedrijf The Feel Good Company produceert momenteel in het buitenland meer dan 200.000 desinfecterende handgels voor drogisten en apotheken om de winkels van DA en Douglas in Nederland dagelijks te bevoorraden.

“Het is momenteel topdrukte en er wordt met alle medewerkers hard gewerkt om vanuit buitenlandse fabrieken dit te importeren en transport te regelen door landen waar een totale lockdown van kracht is”, vertelt eigenaar Edwin Lapré. Ook worden er de aankomende weken volop nieuwe producties ingepland om aan de aanhoudende overgrote vraag te voldoen zolang het mogelijk is.

Woekerprijzen

“We leveren de handgels nagenoeg net boven kostprijs richting drogisterijketens en groothandels om het betaalbaar te maken voor iedereen. Echter, tot onze grote frustratie zien we malafide bedrijfjes en cowboys in de markt die zogenaamde ‘ontsmettende’ handgels tegen woekerprijzen aanbieden. Deze handgels bevatten geen ingrediënten en alcoholpercentages die echt ontsmettend werken. Ze spelen met de gezondheid van anderen”, aldus Lapré.

Leveringen

Aankomende week verwacht The Feel Good Company weer een levering van 70.000 handgels. Deze handgels zijn nu al verkocht. Bij binnenkomst worden de handgels direct aan distributiecentra en zelfstandige drogisten geleverd. Zolang productie en transport mogelijk is vanuit het buitenland, zijn de volumes tot medio april al gereserveerd door de drogisterijketens.