Op maandag 4 juni presenteerden Syntens Innovatiecentrum , NL Octrooicentrum, Mercedes Benz en NRC Handelsblad voor de zevende keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf (MKB) heeft gerealiseerd. De jury beoordeelde de nominaties op basis van originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie.

De bekendmaking van de zevende MKB Innovatie Top 100 vond plaats op de Floriade in Venlo. De eerste plaats in de Top 100 werd toegekend aan de firma Ojah uit Ochten, dat een breed scala vleesvrije gerechten met vleesgelijkende eigenschappen op de markt brengt. De winnaar werd gehuldigd door demissionair Minister Maxime Verhagen (EL&I).

Nanocoat
De productlijn van het als 98 geklasseerde Nanocoat International is gebaseerd op nanotechnologie, waarmee zelfs de kleinste deeltjes van atomen worden omringd met een vuil- en waterafstotend middel.

Er vormt zich een ultradunne, glasachtige laag waarop vuil en vocht geen grip krijgt, aldus het bedrijf. Daardoor garandeert het product een lange houdbaarheid, wat onderhoud gemakkelijker, sneller, efficiënter en duurzamer maakt.

De producten zijn toepasbaar op vele ondergronden: van baksteen tot glas en van hout tot beton. Nanocoat maakt op dit moment een onderscheid in drie  doelgroepen:  Vastgoed onderhoud, watersport en automotive. Tot de bedrijven in eerstgenoemde categorie die hun coatings inmiddels toepassen, behoren onder andere Soeterbroek Schilders (Nootdorp) , Vandersnoek Vastgoed en onderhoud (Alphen a/d Rijn), Van Wijk Vastgoedonderhoud  (De Meern, Amsterdam en Arnhem) , Sijtsma Groep (Zweins) en Groen+Brugging Vastgoedzorg (Hazerswoude-dorp).