Bibliotheek Alphen aan den Rijn

Bibliotheek Alphen aan den Rijn

Adresgegevens

Aarkade 10,
2406 BV
ALPHEN AD RIJN
0172 475 771

De Bibliotheek is voor velen een vertrouwd begrip in de gemeente Alphen aan den Rijn, met vestigingen in Alphen Centrum, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk.

In Alphen aan den Rijn is de Bibliotheek te vinden op de Aarkade, middenin het centrum. In dit prachtige, nieuwe pand kun je 7 dagen in de week terecht om je leeshonger te stillen of jezelf te ontwikkelen. De actuele collectie bevat zowel leesboeken als informatieve boeken over allerlei onderwerpen, bestemd voor jong en oud. Er zijn prettige werkplekken waar je in alle rust kunt werken of studeren.

Daarnaast is de Bibliotheek dé plek waar je kunt oefenen met de Nederlandse taal en hulp kunt krijgen bij het verbeteren van je digitale vaardigheden. Denk hierbij aan het werken op de computer, hulp bij het aanvragen van een DigiD of andere zaken die je moet regelen via de digitale overheid.

De Bibliotheek heeft een uitgebreide programmering met uiteenlopende activiteiten, zoals voorlezen voor peuters en kleuters, workshops in De Maakplaats, lezingen en colleges, cursussen en culturele programmering op de zondagmiddag. Vanzelfsprekend staan taal en digitale vaardigheden centraal in de programmering, maar er is ook veel aandacht voor duurzaamheid en erfgoed. In de Bibliotheek vind je het Erfgoedcentrum en Het Huis van Duurzaamheid. De VVV, het Gemeentearchief en Werk Vinden zijn ook gevestigd in de Bibliotheek.

Tot slot is de Bibliotheek vooral een inspirerende plek om te verblijven. Om bekenden te ontmoeten, op je gemak een krant of tijdschrift te lezen of te genieten van een hapje of drankje in grand café KADE 10.

Lid van:

VOA

Bedrijfsgegevens

Contact e-mail adres:
vacature@bibliotheekrijnenvenen.nl
KVK:
70002498

Write a Review


Jouw bedrijf nog niet compleet?

Of nog niet aanwezig in de bedrijven databank?