Intertoys

Intertoys

Adresgegevens

Herenhof 68,
2402 DL
ALPHEN AD RIJN
0172476553

De historie van Intertoys

Intertoys is opgericht op 25 juni 1976 door de inkooporganisatie genaamd Hobo Faam.
Bij deze inkooporganisatie kochten zelfstandige speelgoedwinkeliers het speelgoed voor hun eigen winkels in. Er waren een aantal speelgoedspecialisten bij Hobo Faam die het idee hadden om een eigen speelgoedwinkelketen op te richten.
Een aantal van de zelfstandige speelgoedwinkeliers, die inkochten via Hobo Faam, zagen wel wat in dit idee en besloten zich in te schrijven voor deelname aan de nieuwe keten.
In augustus 1976 gaan de eerste drie winkels open. Nog datzelfde jaar weet Intertoys door te groeien naar 7 winkels en een jaar later is Intertoys al gegroeid tot een keten met 27 leden met 33 winkels. Onze oudste winkels zijn te vinden in o.a. Veghel, Hoorn, Enkhuizen, Eindhoven en Alkmaar.
In deze eerste periode werd er een gezamenlijk speelgoedassortiment ingekocht door zelfstandige speelgoedwinkeliers. Pas in 1978/ 1979, toen er vijftig aangesloten leden waren, werd besloten om te gaan profiteren van een gemeenschappelijke naam. Tot die tijd voerden de meeste winkeliers op hun gevel gewoon hun eigen naam naast een Intertoys-logo. In 1979 verschijnt het Intertoys-logo, prominent op de bestaande winkels en voortaan natuurlijk ook op elke nieuwe winkel.Bedrijfsgegevens

KVK:
90000018
Branche:

Write a Review


Jouw bedrijf nog niet compleet?

Of nog niet aanwezig in de bedrijven databank?